Sanatçı Tamer Karadağlı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atandı. Bu atama sanat dünyasında heyecan yarattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nde de değişiklik yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanlarından Selim Terzi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne atandı. Atamayı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu sosyal medya hesabından duyurdu. 

Batuhan Mumcu paylaşımında şunlara yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Bakanlığımıza Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü olarak atanan yol arkadaşım, kardeşim Selim Terzi’yi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanan Tamer Karadağlı'yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki tiyatro sahnesinde önemli izler bırakacak ve kültürel mirasımıza değer katacaktır. Aynı şekilde Selim kardeşim de kültürel değerlerimizin araştırılmasına, gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olacak ve turizm sektöründe hizmet kalitesinin artması için üstün katkılar sunacaktır. Hayırlı olsun"

TAMER KARADAĞLI KİMDİR?
Tamer Karadağlı, 24 Mayıs 1967 tariihnde Ankara'da dünyaya geldi. Azeri kökenli olan ailesi Kars Sarıkamışlı'dır. İlkokul öncesinde ailesi ABD'ye yerleşen oyuncu, Türkiye'de bir süre kaldıktan sonra ABD'ye döndü. Lise son sınıfta kesin dönüş yaptığı senelerde Akün Sineması'nda uzun zaman geçiriyordu. Diğer yandan da lisede seslendirme sanatına başladı. Ardından Shakespeare'in "Kuru Gürültü" adlı oyununu hem Türkçe hem İngilizce oynamış ve böylece Bilkent Üniversitesi macerası başlamıştır.

TED Ankara Kolejinden sonra Çankaya Lisesinden ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olan Tamer Karadağlı, ilk filmini 1993 yılında çekti. Ferhunde Hanımlar dizisiyle üne kavuştu. Çeşitli ünlü ismin seslendirmesini de yapan oyuncu, yine oyuncu olan Arzu Balkan ile 2002 yılında evlendi. Çiftin Zeyno isminde bir kızları bulunuyor. Çift 2007 yılında ayrıldı. Çocuklar Duymasın adlı dizide Haluk rolüne hayat verdi. Eski bölümleri  halen yayında olan dizide Haluk karakterli Tamer Karadağlı'nın "Ba ba ba ba ba" ve "taş fırın" sözleri 7'den 70'e hafızalara kazınarak gönüllerde taht kurdu. 

Tamer Karadağlı 11 Ağustos 2023'de Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı.

SELİM TERZİ KİMDİR?

Selim Terzi, 1981 yılında Fatih'te doğdu. Ortaokulu İstanbul İmam Hatip Lisesinde, liseyi Kadıköy İmam Hatip lisesinde tammaladı. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan mezun oldu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. 
İş hayatına 1999 yılında aile şirketinde başladı. Ardından 2022 yılında özel bir yayınevinde Marka yöneticiliği yaptı. Aynı yıl AK Parti Üsküdar Gençlik kolları Başkanlığına atandı ve 2007 yılına kadar bu görevini sürdürdü. 2006 yılında Bilişim sektöründe pazarlama sorumlusu olarak görev yaptı. 2006-2010 yılları arasında Geleceğe bir adım derneğinin kurucu üyeliğini yaptı.

Daha asonra Geleceğe bir adım projesinin proje danışmanlığı görevini üstlendi. Aynı yıllar içerisinde Adımgenç projesinin proje koordinatörlüğünü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğini devam ettirdi. 2007 yılında İstanbul Okulu Kültür Elçileri Projesinin Proje koordinatörlüğünü üstlendi. Adımgenç Projesi ile İstanul Okulu Kültür Elçileri Projesi için ortak çalışma  alanları oluşturdu. 2010-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdür yardımcılığı yaptı. 1 Eylül 2014 yılında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğüne atandı. Kültür ve ve Turuzim Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, ve Danışmanlık görevlerini yürüten Selim Terzi 11 Ağustos tarihinde CUmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü olarak atandı.

Selim Terzi, evli ve 2 çocuk babasıdır.