Mustafa SARIİPEK/MUĞLA (ÖZEL)
Muğla’da hava sıcaklıklarının 40 derecelerde seyretmesi üzerine sahil kesimlerinde vatandaşlar çareyi gece sahil, oyun parkları ve kafelere çıkmakta buldu.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde hava sıcaklığının gündüz 40 dereceyi bulması üzerine gündüz dışarıya çıkamayan vatandaşlar çareyi gece yarısı sahile akın etmekle buldu. Sahilde oturanlar, denize girenler, yürüyüş yapanlar ve çevreyi gezenlerle birlikte çocuklar da soluğu oyun parklarında alıyor. 
Marmaris’te Atatürk Caddesi boyunca sahil insanlarla gecenin saat 24’ünde dahi son derece kalabalık. Ortalık adeta insan seline uğramış gibi. Deniz kenarındaki kafelerde yer bulmak mümkün değil. Vatandaşlar gündüz tadına varamadıkları sahil keyfini gece boyunca yaşıyor. Hatta sahilde yatanlar bile var. Eve dönüş ise artık çocukların uykularının gelmesiyle saat 02 gibi başlıyor.

OYUN PARKLARI DOLUP TAŞIYOR
Sahildeki çocuk oyun parkları da aynı kafeler gibi dolu. Aileleriyle birlikte gelen çocuklar oyun parklarını doldururken bazı aileler de parkta gece pikniği yapıyor. Gönüllerince eğlenen çocuklar korsan görünümlü teknelerin önünde fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor. Teknelerin önünde ertesi günün turu için bilet alışverişleri, tekne tanıtımları yapılıyor. 

MARDİNLİ İKİ AİLE GÖKYÜZÜNDEN GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR
48 yaşındaki Mardinli Abdulkadir Akman Marmaris’e 1989 yılında gelmiş. Konuşma özürlüsü. 4 kişilik aileye bakıyor. Teleskop ile Satürn Yıldızını 10 TL karşılığında vatandaşlara izlettirerek para kazanıyor. Aynı teleskoptan ev geçindiren bir başka isim ise yine Mardinli Ömer Kandemir. Kandemir ailesi de 3 kişi. Her iki ailede kirada yaşıyor ve günlük kazançları ise 100 lira civarında. Bu kadar parayla nasıl geçindiklerini sorduğumuzda gündüz de ne iş bulurlarla yapmaya çalıştıklarını ve yaşamlarının ne kadar zor olduğunu dile getiriyorlar.