Kocaeli'nin Darıca ilçesinde dün sabah saatlerinde işe gitmek üzere evinden çıkan Gülhan Esen, plakası belirlenemeyen bir araçtan inen kimliği belirsiz bir kişi tarafından tabancayla vuruldu. 3 el ateş eden saldırgan olay yerinden kaçarken, çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, başından vurulan Esen'in durumu ağır olduğu belirlendi ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ancak, tüm müdahalelere rağmen Esen yaşamını yitirdi. Cenazesi memleketi Erzurum'un Oltu ilçesine defnedilmek üzere gönderildi.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda saldırının ardında Gülhan Esen'in eski sevgilisi M.T.'nin olduğu tespit edildi. M.T.'nin, Esen'i takip ederek evinin çıkış saatlerini öğrendiği ve olay günü bir hafif ticari araçla gelerek saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

Esen ile M.T. arasındaki ilişkinin birkaç yıl önce sona erdiği ancak M.T.'nin bu durumu kabullenemediği ve Esen'in 7 ay önce yaptığı evliliği sindiremediği öğrenildi. Takıntılı eski sevgilisinin öfkesi sonucunda Esen hayatını kaybetti. Polis ekipleri, M.T.'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.