Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün gece meydana gelen terör saldırısının ardından ulusa seslendi.

Putin, hayatını kaybeden vatandaşlar için baş sağlığı diledi ve 24 Mart'ün Ulusal Yas Günü ilan edildiğini duyurdu.

Konuşmasında, kurtarma çalışmalarına katılan sağlık ve itfaiye ekiplerine teşekkür eden Putin,

"Unutulmaması gereken, trajediden hemen sonra, sıradan vatandaşların, doktorlar ve özel hizmet çalışanlarının yanı sıra, ilk yardımı yapmaları, yaralıları hastanelere taşımalarıdır" dedi.

Moskova ve Moskova bölgesi başta olmak üzere ülkenin tüm bölgelerinde terörle mücadele ve sabotajla mücadele önlemleri alındığını belirten Rusya Devlet Başkanı, eylemi gerçekleştiren kişilerin yakalandığını açıkladı.

Toplamda 11 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Putin, "Rusya Federal Güvenlik Servisi ve diğer kolluk kuvvetleri teröristlerin tüm destekçi ağını, ulaşımlarını sağlayanları,

suç mahallinden kaçış yollarını hazırlayanları, silahlar ve mühimmatlarla saklanma yerlerini ortaya çıkarmak için çalışıyorlar.

Tekrar belirtmek gerekirse, soruşturma ve kolluk kuvvetleri suçun tüm detaylarını ortaya çıkarmak için elinden geleni yapacaklardır.

Ancak şimdiden açıktır ki karşımızda sadece dikkatlice planlanmış bir saldırı değil, barışçıl ve savunmasız insanların kitlesel bir şekilde katledilmesi için hazırlanmış ve örgütlenmiş bir cinayet var.

Suçlular soğukkanlı bir şekilde ve amaçlı bir şekilde, nazilerin işgal altındaki bölgelerde infazlar gerçekleştirdikleri gibi, vatandaşlarımızı, çocuklarımızı yakın mesafeden vurarak öldürmeye yöneldiler.

Bu suçun tüm icracıları, organizatörleri ve sipariş verenleri adil ve kaçınılmaz cezayı çekecekler, kim olursa olsun, kim yönlendirirse yönlendirsin.

Tekrar belirtmek gerekirse, teröristlerin arkasında duran herkesi, bu suçu hazırlayanları, Rusya'ya ve halkımıza yönelik bu saldırıyı planlayanları bulacağız ve cezalandıracağız.

Terörizm tehdidinin ne olduğunu biliyoruz ve tüm samimi devletlerle işbirliği yapmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı.