Milli Savunma Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı, İsrail ile iş birliği ve silah ticareti iddialarına dair açıklamalarda bulundu. MSB'nin yaptığı açıklamada, İsrail ile askeri eğitim ve savunma sanayi iş birliği dahil hiçbir faaliyetlerinin bulunmadığı vurgulandı. Ayrıca, İsrail'in Gazze'yi işgaline yönelik uluslararası tepkilerin devam ettiği ifade edildi.

İddialara Yalanlama Geldi

MSB ve Ticaret Bakanlığı, İsrail ile ilgili iddialara yalanlama getirdi. MSB'nin açıklamasına göre, İsrail ile askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayisi iş birliği gibi herhangi bir faaliyetleri bulunmamaktadır. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, internet sitelerinde yer alan ve manipülasyon amaçlı olduğu belirtilen haberlere değinildi.

MSB Açıklaması

MSB'nin yazılı açıklamasında, Türkiye'nin Filistin'e her zaman destek verdiği ve zarar verecek faaliyetlere katılmadığı vurgulandı. İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği şiddet eylemlerine dikkat çekilirken, Türkiye'nin bu tür faaliyetlerin içinde olmayacağı belirtildi.

Ticaret Bakanlığı Açıklaması

Ticaret Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, TÜİK verilerinin baz alındığı ve manipülasyon amaçlı olduğu belirtilen haberlere değinildi. Gümrük Tarife Cetveli'nde yer alan ifadelerin manipüle edilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı ifade edildi.