Seçmenler, saat 07.00'den itibaren konteynerlere ve okullara alınmaya başlandı. Oy kullanmak için kayıtlı oldukları sandıklara giden vatandaşlar, büyükşehir belediyesi, ilçe belediyesi ve belediye meclis üyesi oy pusulaları ile muhtarlık pusulalarıyla birlikte oy kabinlerine girerek tercihlerini yaptılar.

Kahramanmaraş genelinde 2019 yılında 754 bin 604 olan seçmen sayısı, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 753 bin 538 olarak belirlendi. 2 bin 405 sandıkta gerçekleşen oy verme işlemi, saat 16.00'da sona erecek.

Kahramanmaraşlı vatandaşlar, demokratik haklarını kullanarak yerel yönetimlerini belirleme sürecinde aktif rol alıyorlar. Oy kullanma işlemi sırasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için sandık görevlileri ve güvenlik ekipleri titizlikle görevlerini yerine getiriyorlar.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen yerel seçimler, il genelindeki sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmelere yön verecek önemli bir süreci başlatıyor. Vatandaşlar, tercihlerini yaparak kentlerinin geleceğine katkı sağlamış olacaklar.

Sıkça Sorulan Sorular:

  1. Kahramanmaraş'ta oy kullanma saatleri nedir?

    • Kahramanmaraş'ta oy verme işlemi saat 07.00'de başlar ve saat 16.00'da sona erer.
  2. Yerel seçimlerde konteynerlerde oy kullanma kabinleri neden önemli?

    • Konteynerlerde oluşturulan özel oy kullanma kabinleri, yaşlı ve engelli vatandaşların oy kullanma sürecine katılımını kolaylaştırır ve onların demokratik haklarını kullanmalarını sağlar.
  3. Kahramanmaraş'ta kaç sandıkta oy verme işlemi gerçekleşiyor?

    • Kahramanmaraş genelinde 2 bin 405 sandıkta oy verme işlemi gerçekleşiyor.