Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından genel merkezde düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Özel, partisinin önemli bir başarı elde ettiğini belirtirken, bu başarının beraberinde büyük bir sorumluluk getirdiğinin altını çizdi.

Seçimlerin Türkiye için tarihi bir sonuç ortaya koyduğunu ifade eden Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi ve milletimizle kurduğumuz Türkiye ittifakı tarihi bir sonuç elde etmiştir. Milletimiz sadece yerel yöneticilerin kim olacağına karar vermemiş,

ülkemizin ve belediyelerin nasıl yönetilmesi ve yönetilmemesi gerektiğine dair de önemli bir mesaj ve karar vermiştir. Milletimiz ekmeğini küçültenlere, demokrasiyi ezenlere, hukuk devletini çökertenlere açık bir mesaj vermiştir. Yok sayılanlar bugün ülkeyi yönetenlere açık bir mesaj vermiştir.

Bu mesaj, benim bizim okumamızla şöyledir: Biz ülkemizin hukuk devleti olarak kalmasını, kaybedilen hukuk devleti faslının geri gelmesini istiyoruz.

Biz ülkemizde her türlü ayrımcılığa karşı çıkıyoruz, biz bütün renklerimizle Türkiye Cumhuriyeti’yiz.

31 Mart öncesi yaşananlar ne kadar çiğ, adaletsiz, ötekileştirici olursa olsun biz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak birlik ve beraberlik istiyoruz” dedi.

Özel, CHP'nin sadece CHP'lilere ait olmadığını ve Türkiye İttifakı ile büyük bir başarı elde ettiklerini belirtirken, bu desteğin partilerini rehavete sürüklemeyeceğini, aksine büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

CHP'nin artık tüm demokratların partisi olduğunu vurgulayan Özel, seçmenlerin verdikleri desteği bir kredi olarak gördüklerini ve bunun bilincinde olduklarını ifade etti.

Ancak Özel, sevinç gösterilerinin aşırıya kaçmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Köylerde davul çalmaktan, havai fişek atma ve gürültülü konvoylar düzenlemeye kadar her türlü aşırı sevinç gösterisinden kaçınılması gerektiğini belirten Özel,

özellikle silahlardan, patlayıcılardan ve havai fişeklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.