Osmaniye Belediyesi'nin Karaçay Hizmet Tesisleri'nde kurduğu aşevi, Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırıyor. "Çalışan ve üreten belediyecilik" anlayışıyla günlük 10 bin kişilik iftar yemeği hazırlanan aşevi, belediyenin araç ve personeliyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Yaklaşık bir yıl önce faaliyete geçen aşevi, hijyenik ortamda pişirilen yemekleri iftar çadırlarında, mahalle iftar programlarında,

evde tek yaşayan ve bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlara ve cenaze evlerinde ikram ediyor.

Ramazan ayında 5 dağıtım aracıyla 7 bin kişilik yemek mahallelere taşınıyor. Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki iftar çadırında ise haftanın 7 günü 1000 kişiye sıcak yemek ikram ediliyor. Mahalle iftarlarında da talep doğrultusunda yemek hizmeti veriliyor.

Cenaze evlerine bir öğün ücretsiz yemek, evde tek yaşayan ve bakıma muhtaç yaşlı ve engelli vatandaşlara ise 2 öğün yemek hizmeti sunuluyor.

Aşevi çalışanları, Ramazan boyunca ortalama üç çeşit olmak üzere 10 bin kişilik yemek hizmeti veriyor.

Aşevinin ekmek ihtiyacı da yine Osmaniye Belediyesi tarafından Karaçay Hizmet Tesisleri'nde kurulan ekmek fırınından karşılanıyor.

Belediye Başkanı İbrahim Çenet, aşevi incelemelerinde yaptığı açıklamada, Ahmet Yesevi Mahallesi'nde inşa edilen yeni aşevinin de çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Yemek salonu, toplantı salonu, fuaye alanı, mutfak ve fırının da bulunacağı aşevinin kısa sürede tamamlanarak hizmete alınacağını sözlerine ekledi.