İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş merkezli 2 ilde gerçekleştirilen Mahzen-26 Operasyonları sonucunda, elebaşı Ahmet Canık dahil olmak üzere 20 kişinin tutuklandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, organize suç örgütünün çökertildiğini belirterek, "Çetelere göz açtırmayacağız" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, Ahmet Canık liderliğindeki "Canık Çetesi" adlı organize suç örgütünün çökertildiği ve 21 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Tutuklanan 20 kişinin yanı sıra bir kişi hakkında adli kontrol kararı verildiği belirtildi.

Operasyonlar sonucunda Kahramanmaraş ve Gaziantep'te uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilerin tespit edildiği ifade edildi. Operasyonlar sırasında ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri ile çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildiği bildirildi.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarması ve Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nı tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.