Dulkadiroğlu İlçesi'nde yapılan mahalli idareler seçimlerini Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Akpınar'ın kazanmasının ardından, eski yönetimin son günlerinde gerçekleştirilen borçlandırma ve araç tahsis işlemleri gündeme geldi. 1-5 Nisan tarihleri arasında yapılan borçlanma ve araç tahsislerinin etik olmadığı ve üç büyük ihale planlanmasına rağmen iptal edildiği belirtildi.

Dulkadiroğlu Belediyesi'nde yapılan mahalli idareler seçimlerini Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Akpınar'ın kazanmasının ardından, eski yönetimin son günlerinde yaşanan etik dışı uygulamalar gündemde. Geçici seçim sonuçlarının ilan edildiği 1 Nisan'dan 5 Nisan'a kadar olan dönemde belediyenin 63 milyon TL borçlandırıldığı ve belediyeye ait kiralık araçların AK Parti teşkilatlarına tahsis edildiği tespit edildi.

Akpınar, bu durumu kamuoyuna açıklarken, yapılan borçlandırma ve araç tahsislerinin en hafifinden etik değerlere aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, bayram tatili dönüşüne üç büyük ihale planlanmasına rağmen, yaşanan güvensizlik nedeniyle bu ihalelerin iptal edildiğini ifade etti. İptal edilen ihalelerin detaylarına ise henüz açıklama yapılmadı.

Mehmet Akpınar, eski yönetimin son günlerinde gerçekleştirilen bu uygulamaların inceleme altına alınacağını ve Dulkadiroğlu Belediyesi ile ilgili kamuoyunu aydınlatmaya devam edeceklerini belirtti.