Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldü. Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da da düzenlenen operasyonlar kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların peşlerini bırakmayacaklarını vurguladı. Operasyonlar sonucunda, şüphelilerin hesaplarında bulunan paraları havale ve EFT yöntemiyle kendi kontrol ettikleri üçüncü şahıslar adına açtırdıkları hesaplara aktardıklarının tespit edildiğini belirtti.

Şüphelilerin, kendilerini kamu görevlisi veya banka çalışanı olarak tanıtarak mağdurları aldatıcı yöntemlerle ikna ettiklerini ifade eden Yerlikaya, 18 ayrı eylemde toplam 4 milyon 600 bin lira haksız kazanç elde ettiklerinin belirlendiğini aktardı. Operasyonlar neticesinde çok sayıda dijital materyale de el konulduğunu açıklayan Bakan Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti.