Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bugün saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, depremin derinliği 10 kilometre olarak kaydedildi.

Deprem, Tokat çevresindeki birçok ilde de hissedildi. Özellikle Kahramanmaraş, Sivas, Samsun, Kayseri ve Çorum gibi illerde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, vatandaşlarda kısa süreli paniğe neden oldu.

Şiddetli sarsıntı sonrasında herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirilirken, yetkililer vatandaşları deprem anında güvenli alanlara yönlendirdi. Depremin ardından AFAD ekipleri bölgede incelemelerde bulunmak üzere harekete geçti.

Vatandaşlar, olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Depremin etkilerini değerlendirmek için bölgedeki çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tokat ilinin Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, Tokat Valisi, AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramalarına başladığını belirtti. Gelişmelerin yakından takip edildiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve Allah'tan ülke ve milletimizi afetlerden korumasını diledi.