Elbistan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen organizasyonda, OSB'de faaliyet gösterecek olan 12 fabrikanın kurulumu için önemli bir adım atıldı. Yapılan anlaşmalarla birlikte, OSB'deki yatırımların artarak devam ettiği gözlemleniyor.

İmzalanan anlaşmalarla birlikte, OSB'nin 2. etabının hizmete girmesiyle birlikte kurulacak olan 12 fabrikanın tahsis işlemleri tamamlandı. Fabrikaların inşaatları ise 2024 yılında tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanıyor. Bu yeni fabrikaların toplam yatırım maliyeti 1 milyar 500 bin TL olacak ve 750 kişiye ek istihdam sağlayacak.

Elbistan Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ataman liderliğinde gerçekleştirilen toplantıda, yeni fabrikaların kurulumunun önemine vurgu yapıldı. Ataman, işsizlik oranlarının azaltılması, istihdamın artırılması ve ilçenin üretim kapasitesinin arttırılması için büyük bir çaba sarf edildiğini belirtti. Bu yatırımın, OSB'nin hızlı bir gelişim sürecine girmesine katkı sağlayacağını ve bölge ekonomisine olumlu yönde etki edeceğini ifade etti.