Kahramanmaraş'ta, Bad-ı Saba Konutları'ndaki deprem felaketinde 42 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak 2'si tutuklu 10 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Tutuklu sanıklardan biri olan Şahin Avşaroğlu, binanın yönetmeliklere uygun yapıldığını belirterek, depremin çok yüksek bir şiddete sahip olduğunu ifade etti. Avşaroğlu, mahkemeden tahliyesini talep etti.

Duruşmada savunma yapan Şahin Avşaroğlu, binanın o dönemde geçerli olan yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa edildiğini ve deprem sırasında yaşananların yönetmeliklerin üzerinde bir şiddetle gerçekleştiğini söyledi. İnşaat aşamasında tüm kurallara uyduklarını belirten Avşaroğlu, depremin ardından enkaz altında kalan insanların kurtarılması için çaba gösterdiğini ve şehirden ayrılmadığını vurguladı.

Avşaroğlu'nun yanı sıra diğer sanıklar da suçlamaları reddederek savunmalarını yaptılar. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hamit Kocabaş'ın tahliyesine karar verirken, Şahin Avşaroğlu'nun tutukluluk halinin devamına hükmetti ve davayı 16 Temmuz'a erteledi.