Yorum Haber- İBRAHİM GÖKDEMİR

24 Kasım Basın Bayramı dolayısıyla Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’dan aldığımız kahvaltı daveti üzerine Kahramankazan yollarına düştük.

Ankara- Kahramankazan yolunda çiftyönlü yol çalışmaları devam ediyor. Metropol bir ilçe konumunu kazanmış Kahramankazan’a yakışır bir yol çalışması bu. İlçe’nin Ankara ile olan mesafesini kısaltacağı düşüncesindeyim. Köprülü kavşaklarla ışıklara takılmadan tek nefeste Kahramankazan’a ulaşılabilecek bir çalışma.

Daha önce onlarca kez gittiğim Kahramankazan’ın doğasını da iyi bilirim. O yüzden kahvaltı düzeneğinin muhtemel açık havada bahçeli bir alanda yapılacağı düşüncesindeydim. Ancak içerisinde gazetecilerle birlikte olduğum Kahramankazan’a ait araç bizi bir cadde üzerinde indirdi.

Kahvaltının bir kafede yapılacağı bize refakat eden görevli arkadaşlarca iletildi. Kafeden içeriye girerken tabelası dikkatimi çekti “Engelsiz Kafe” yazıyordu.

İçeriye girdik ve üst katta toplantı düzeneğinde bir alanda gazeteciler için masalar kurulmuştu. Erken gelen arkadaşlarımız oturmuş bizlerde boş bulduğumuz yerlere konuverdik. Bu arada hemen yanımdan geçen Kahramankazan Basın koordinatörü Bekir Kaplan’ın kulağına eğilerek yolda gelirken açıkhavada geniş bir yer de kahvaltı hayalimi duyurmak üzere “Bekir bey Kahramankazan’da yer mi kalmadı da burada yapıyoruz toplantıyı” dedim. Kendisi de “Buranın bir özelliği var, başkan açıklayacak” dedi.

O anda tabelada okuduğum “Engelsiz Kafe” yazısı aklıma geldi ve taşlar yerine oturdu.

Engelsiz Kafe’yi ilk olarak belki de 15 yıl önce Kızılay’da Atatürk bulvarı üzerinde duymuştum. Hatta merakımdan içeri girip bir poğaça ile yanında çay içmiştim. Kafeyi işletenler özel bireylerden oluşuyordu. O gün kendi kendime bu çocukların hayata tutunmaları için ne güzel bir iş yapmışlar kim yaptıysa “Allah razı olsun” demiştim.

Açık havada kahvaltı hayalimi bir kenara bırakıp Kahramankazan’da açılmış Engelsiz kafe’ye alıcı gözüyle bakmaya başladım. Çalışanların tamamının özel insanlardan oluştuğunu gördüm. Ben incelememi sürdürürken Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz toplantıyı başlattı ve toplantıyı neden burada yaptıklarını anlatmaya başladı.

Engelsiz Kafede 18 özel kişi çalışıyormuş. Bu kardeşlerimizi istihdama yöneltmeye yönelik bir proje diyebiliriz. Gece 24.00’a kadar açık bir cafe ve müthiş lezzetler ortaya çıkarılıyor. Buranın tüm gelirleri özel kardeşlerimize veriliyormuş. 18 kişinin tamamı da sigortalı. Engelsiz kafe 2 yıldır faaliyet gösteriyor.

Başkan oğuz bu Engelsiz cafe’nin ikincisini açmaya hazırlandıklarını ifade ediyor. Bununla da kalmayıp aynı uygulamayı Yaşlılar içinde gerçekleştireceklerini ifade ediyor.

Böylesine önemli bir alanda gazetecileri buluşturduğu için Başkan Serhat Oğuz’a teşekkürlerimizi iletiyoruz.

SERHAT OĞUZ:  “BENİM TEK DERDİM VAR”

Kahramankazan’da yaptığımız kahvaltılı toplantıda Başkan Serhat Oğuz’un önemli mesajları vardı. Bu mesajlardan birtanesi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusuydu. Bilindiği gibi Redaktör haber olarak geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin olası Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını yazmış ve bunlardan bir tanesinin de Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz olduğunu ifade etmiştik. Başkan Oğuz açılış konuşmasında kısa bir özet geçtikten sonra soru cevap olarak ilerlemek üzere sözü gazetecilere bıraktı.

Arka arkaya iki defa Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına adının geçtiği üzerine soru yöneltildi. Her iki soruda da Başkan Oğuz oldukça net bir cevap verdi.

“Ben Kahramankazan’da doğdum, Kahramankazan’da büyüdüm. Okul müdürlüğü yaptım, şube müdürlüğü yaptım, benim hayallerim var. Burada da bir görevim var. Bu işlerin takdiri görevi tevdi edendedir. Görevi tevdi edende Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Cumhurbaşkanımız Bana ne görev verirse onu yaparız. Sen öğretmenliğe devam edeceksin derse ona devam ederiz. Gönlümüzde yatan aslan Kahramankazan’dır. Benim tek derdim var oda Kahramankazan” dedi.

Serhat Oğuz’a ne görev verilir, kendisinin de söylediği gibi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağının ucundan çıkacak cümleleri önümüzde ki aylarda hep beraber göreceğiz.

ANKARA’NIN EN DELİKANLI İLÇESİYİZ

Başkan Serhat Oğuz Kahramankazan için kurduğu sözlerde o toplantıda öne çıkan sözlerdi. Bunlardan birtanesi “Ankara’nın en delikanlı ilçesiyiz” cümlesiydi. 15 Temmuz’da kahramanlıklarıyla delikanlılığını göstermiş bir Kahramankazan var ama Serhat oğuz’un bahsettiği bu değildi.

Kahramankazan’ı kabına sığmayan bir delikanlı olarak tanımlayarak şunları söyledi “Kahramankazan’ın gidişatı o kadar hızlı ki bu hızda büyüyen delikanlıyı doğru terbiye edemezsek ortaya çok farklı bir şey çıkabilir. Sosyo ekonomik gelişmişlik endeksine göre bulunduğu yeri 11 puan artıran tek belediye Kahramankazan’dır. Bu verilerde daha önceki yıllarda 85. ciydik şimdi  74. Olduk. Ayrıca Ankara’nın en hızlı büyüyen 6. İlçesiyiz

Pandemi döneminde ekonomi küçüldü değilmi? Pandemiye girerken Kahramankazan’da 3 bin250 tane işletme vardı. Bugün vergiye kayıtlı işletme sayısı 7 bini geçti. Ekonomik olarak sanayi olarak yüzde 100 büyüdük. Kabına sığmayan bir delikanlı. Delikanlılık derken hızlılık dinamizm açısından baktığınız zaman Ankara’nın en delikanlı ilçesiyiz”

Doğru söze ne hacet…

Kalın sağlıcakla…