Nizip'e bağlı Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alan Furkan Apartmanı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde yıkıldı. Apartmanın enkazı altında kalan 51 kişi hayatını kaybederken, binanın yıkılmasında ihmali bulunduğu belirlenen fenni mesul Yılmaz Şahin Yurtyapan ile binada kolon kesildiği iddia edilen Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay tutuklanmıştı.

Savcılık soruşturması sonucunda, 4 tutuklu sanık ile apartmanın müteahhitleri Abdullah Devrim S. ve Hasan Hüseyin S. hakkında bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Geçen yıl ekim ayında görülen ilk duruşmada, mahkeme heyeti apartmanın müteahhidi olan tutuksuz sanık Abdullah Devrim S. ve kardeşi Hasan Hüseyin S. hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Davada 2 müteahhit ile ilgili olarak geçen ay görülen dördüncü duruşmada, şahısların yakalanamadığı ve yurt dışına çıkmış olabilecekleri gerekçesiyle haklarında kırmızı bülten çıkarılması ve yeni bilirkişi raporu istenmesine karar verildi.

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen 5'inci duruşmada, tutuklu sanıklar SEGBİS yöntemiyle katılarak savunmalarını yaptı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Eyüp Öğüt, Faik Öğüt ve Nejdet Alpay'ın tahliyesine karar verdi. Tahliyelerle birlikte, apartman davasında tek tutuklu sanık kaldı.

Mahkeme heyeti, apartmanın fenni mesulü Yılmaz Şahin Yurtyapan'ın tutukluluğunun devamına karar verirken, firari müteahhit Abdullah Devrim S. ile kardeşi Hasan Hüseyin S. hakkında kırmızı bültenli yakalama emri devam ettirildi. Duruşma, 31 Mayıs tarihine ertelendi.