Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremleri sonrasında TOKİ tarafından başlatılan konut projesi kapsamında, toplam 47 bin 550 hak sahibine yönelik yapılan konutların 17 bin 592'si şimdiye kadar teslim edildi. 2023'teki "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler, birçok evi yıkarak veya ağır hasara yol açarak pek çok insanın evsiz kalmasına neden olmuştu. Ancak TOKİ tarafından yürütülen inşaat çalışmaları devam ediyor.

TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, Karacasu TOKİ konutlarındaki durumu değerlendirirken, kentin yeniden inşası için sadece konutlar değil, aynı zamanda sağlık, ulaşım, sanayi, eğitim, spor gibi alanlara yönelik projelerin de hayata geçirildiğini vurguladı.

Kirişci, 6 Şubat'ın "Afet ve Milli Dayanışma Günü" olarak ilan edilmesinin ardından Kahramanmaraş'ta %20'lik bir yapı stokunun kaybedildiğini belirtti. Deprem sonrası, Kahramanmaraş'ın yeniden inşası için hızla çalışmaların başlatıldığını ve depremden etkilenen iller arasında en çok konut teslimatının Kahramanmaraş'ta gerçekleştiğini ifade etti.

Kirişci'nin verdiği bilgiye göre, Kahramanmaraş genelinde yapılan kura çekilişleriyle 9 bin 289 ve 8 bin 303 olmak üzere toplamda 17 bin 592 konut hak sahiplerine teslim edildi. Bu başarıyla Kahramanmaraş, 11 il arasında konut teslimatında birinci sıraya yerleşti.

Kirişci, devam eden çalışmalar hakkında şunları söyledi: "Hak sahibi afetzedelere konutlarını teslim edene kadar çalışmalarımız sürecek. Ulu Cami'den başlayarak Tekke, Yusuflar, Kanlıdere, Kayabaşı, Divanlı ve Kümbet mahallelerinde dönüşüm çalışmaları başlatacağız. Ayrıca Azerbaycan Mahallesi'nde 3 bin 500 konutluk bir dönüşüm devam ediyor. Onikişubat ilçesindeki Altınova bölgesinde ise 20 bin konutluk rezerv alanda 10 bin konutun yapımına başladık. Yepyeni bir Kahramanmaraş'ı inşa etmeyi hedefliyoruz."

Kahramanmaraş'taki bu projelerle, depremzedelerin yeniden sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmelerine yönelik umut verici adımlar atılmış olacak.