Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Türk siyasetinin renkli isimlerinden biri olan ve 2016 yılında hayatını kaybeden Kamer Genç'in Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'ndeki kabrini ziyaret etti.

Enginyurt, Genç’in kabrinin başında şunları söyledi: "Tunceli Milletvekili ama Türkiye'nin unutmadığı Türk milletinin unutmadığı kıymetli bir şahsiyettir Kamer Genç.

Ölümünün üzerinden yaklaşık on yıl geçti. Ama Türkiye hala onu unutmadı. Benim için ayrı bir yeri var. 1999 yılında birlikte milletvekilliği yaptık.

Bugün Türkiye’de gittiğim her yerde kime rastlarsam Türkiye'nin ikinci Kamer Genç’i diyor. Bu benim için büyük bir mutluluk, büyük bir onur, büyük bir şeref.

Çünkü başka isimlerle anılmaktansa Kamer Genç gibi milletin hakkını savunan, devletine, bayrağına sahip çıkan, kendi ilinin hakkını her yerde güçlü bir ses olarak haykıran Kamer Genç’le aynı görülmek bir ayrıcalıktır.

Bugün Nazımiye'de onun mezarı başındayız. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun. İ

nşallah bu ülkede Kamer gençlerin sayısı artsın diyorum.

Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum."

2015 yılında bir süre pankreas kanseri tedavisi gören eski Tunceli milletvekili Kamer Genç 22 Ocak 2016 tarihinde tedavi gördüğü hastanede 75 yaşında öldü.

Cenazesi vasiyeti sebebiyle Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de Türk Bayrağına sarılarak defnedildi.