Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçemize bağlı Kızyusuflu Köyü'nde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

İncelemeler sırasında Vali Yılmaz’a, Kadirli Kaymakamı Yakup Güney, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Kolabaş ve AFAD İl Müdür Vekili Mehmet Berşan Uçar eşlik etti.

Vali Yılmaz, yaptığı incelemelerin ardından basına açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “5000 dekar alanda maalesef dolu, yağmur ve fırtına çok etkili oldu.

Bunun 3000 dekarı buğday, 1500 dekarı ayçiçeği ve 500 dekarı çeşitli ürünlerde yüzde yüz zarar var. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz gerekli çalışmaları yaptı.

Gerekli yardımın ve desteğin çiftçilerimize sağlanması için gereken bütün çalışmaları yapıyoruz, desteğimiz sürecek inşallah. Kızyusuflu Köyü sakinlerimize ve çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum.

Allah daha beterinden, felaketlerden ülkemizi ve milletimizi korusun” dedi.

Vali Yılmaz, çiftçilerin zararlarının telafi edilmesi için ellerinden gelen tüm desteği sağlayacaklarını belirtti ve ilgili kurumların hızlı bir şekilde harekete geçtiğini vurguladı.

Kızyusuflu Köyü sakinleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, yetkililere teşekkür etti.