Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını karşılayarak kentte fark yaratmaya devam ediyor. Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, özel gereksinimli çocukların fiziksel, ruhsal ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Aynı zamanda, çocuklarını merkeze getiren anneler için de çeşitli kurslar düzenleniyor.

Bir yıldan beri Ataksi hastası 25 yaşındaki kızı Ezgi Güneş ile birlikte Engelsiz Yaşam Parkı’na gelen Elif Güneş, burada katıldığı dekoratif el sanatları kursunda öğrendiklerini uygulayarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Güneş, makrome malzemelerden yaptığı çanta ve sepet gibi ürünlerin beğenilmesi üzerine sipariş alıp satış yapmaya başlamış. Bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini belirten Güneş, azim ve kararlılıkla elde ettiği bu başarının herkese örnek olmasını umuyor.

Elif Güneş, kızı Ezgi’nin rahatsızlığı nedeniyle dışarda fazla vakit geçiremediğini, ancak Engelsiz Yaşam Parkı’nın adeta ikinci evi haline geldiğini ifade ediyor.

Diğer annelerle yaşadığı zorlukları paylaşarak moral bulduğunu söyleyen Güneş, “Engelli anneleri fazla bir yere gidemiyor. Burada kendimizi rahat hissediyoruz çünkü birbirimizin sorununu anlıyor ve aynı şeyleri yaşıyoruz” dedi.

Kızı Ezgi Güneş’in, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Parkı ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nden faydalandığını belirten anne Elif Güneş, “Kızımı arkadaşları çok seviyor. Ataksi rahatsızlığı sebebiyle yürümesinde problemimiz var.

Buradaki aktivitelere fazla katılamıyor, ama yine de arkadaşlarıyla olmak onu mutlu ediyor. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde de bilgisayar kursu alıyor.

Ben Engelsiz Yaşam Parkı’ndan ayrılamıyorum. El işini yapmayı da çok seviyorum” diye konuştu.

El işlerinden elde ettiği kazancın önemine değinen Güneş, “Şimdiye kadar pek fazla çanta yapmamıştım ve hocamdan öğrendim.

Emeğim boşa gitmiyor ve kazanca dönüşüyor. Hem aileme katkı oluyor, hem de bir şeyler başardığım için beni mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Elif Güneş, Engelsiz Yaşam Parkı’nda sağlanan sosyal destek ve dayanışmanın, engelli bireylerin anneleri için ne kadar önemli olduğunun altını çiziyor.

Özel gereksinimli çocukların, anneleri ile bir arada olmasının önemine dikkat çeken Güneş, benzer zorlukları yaşayan annelerin birbirini daha iyi anladığını belirtti.

“Burada kendimizi rahat hissediyoruz çünkü birbirimizin sorununu anlıyor ve aynı şeyleri yaşıyoruz. Engelsiz Yaşam Parkı’na 1 yıldır geliyoruz ve burası adeta 2. evim gibi oldu” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Yaşam Parkı’nda sunduğu hizmetler, özel gereksinimli çocuklar ve aileleri için büyük bir destek ve umut kaynağı oluyor.

Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projelerle, özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve annelerin de ekonomik ve sosyal hayata katılımını sağlamak amaçlanıyor.

Elif Güneş’in hikayesi, bu çalışmaların ne kadar değerli ve etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.