İstanbul ve Kırıkkale’de işyeri ve otele yapılan silahlı saldırılarla bağlantılı oldukları iddiasıyla aranan sokak çetelerine yönelik düzenlenen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerin, Kolombiya çetelerinden ilham aldıkları motosikletli silahlı eylemler ile gündeme gelen ‘Daltonlar’ isimli cinayet şebekesi üyeleri oldukları ileri sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde Başakşehir ilçesi OSB Mahallesi'nde bulunan bir işyeri ile Kırıkkale’de bir otele düzenlenen silahlı saldırılara yönelik geniş kapsamlı bir çalışma yürüttü.

Soruşturma çerçevesinde güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, saldırıların çalıntı motosikletlerle gerçekleştirildiğini belirledi.

Saldırganlardan E.B.’nin motosikleti kullandığı, E.S.’nin ise silah ile ateş ettiği tespit edildi.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından, her iki olayın failleri olduğu tespit edilen şüphelilerin yakalanması için belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda, “Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Mala Zarar Verme, 6136 SKM ve Tehdit” suçlarına karıştıkları belirlenen ‘Daltonlar’ çetesine mensup 6 kişi gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda, 2 otomatik tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, Kolombiya kartellerinden esinlendikleri motosikletli suikast timi ve işledikleri cinayetlerle tanınan ‘Daltonlar’ çetesinin, organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen ve İtalya ile Türk polisinin Lazio’nun Viterbo kentinde düzenlediği operasyonla yakalanan Barış Boyun’un alt grubu olduğu bildirildi.

Saldırganların gerçekleştirdiği silahlı eylemlerin güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.