Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ünlü şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek’in doğumunun 120. yılı dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik, şairin adını taşıyan Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi. Programa katılan Vehbi Vakkasoğlu, Necip Fazıl’ın edebi ve fikir hayatını farklı açılardan ele aldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş’in de katıldığı söyleşi, edebiyatseverler tarafından yoğun ilgi gördü.

Yaklaşık iki saat süren programda, Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu; Necip Fazıl’ın sosyal hayatı, Türk Edebiyatı’na katkıları, kendisinden sonraki nesillere örnek oluşu, düşünce hayatı ve eserleri gibi konuları detaylı bir şekilde ele aldı.

Söyleşi sonunda Vakkasoğlu, kitaplarını okurları için imzaladı.

Etkinliğin ardından değerlendirmelerde bulunan Vehbi Vakkasoğlu, Necip Fazıl’ın Maraş’taki hatıralarıyla anılmasının kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

“Bugün birçok neslin elinde kalem, dilinde kelam varsa bunu Necip Fazıl’a borçludur.

Bizlere yazma aşkını ve konuşma cesaretini o vermiştir.

Necip Fazıl’ın doğumunun 120. yılı dolayısıyla böyle bir program düzenlemek de ayrı bir zarafet ve incelik. Sebep olanlara teşekkürlerimi iletiyorum,” dedi.