Osmaniye Merkez Fakıuşağı Mahallesi’ndeki kentin Üniversite Yönetim Merkezi ve Fakültelerinin yer aldığı yürüyüş yolundaki görüntüler “Çevre Günleri kutlanırken” şaşkınlık oluşturuyor.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) yönüne giden yürüyüş yollarının kenarındaki görüntülerin yakışık almadığı yönünde aldığımız şikayetler üzerine olay yeri görüntüleri aldık.

Türkiye genelinde ve Osmaniye’de “Çevre Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Fakıuşağı Mahallesi, Valilik konutunun ilerisindeki cadde üzerindeki yürüyüş yolunun çevresindeki otların temizlenmesi ve kaldırım kenarındaki  taşların da boyanması yönünde önerileri okurlarımız ve yetkililerle paylaşıyoruz.

Türkiye’nin değişik bölgelerindeki illerden gelerek okumak için tercih ettikleri (OKÜ)’de 13 bin dolayında öğrenci  öğrenim görüyor.

Osmaniye’de son günlerde sıcakların 40 derecenin üzerine çıkması ile birlikte, Üniversite yürüyüş yolu kenarındaki   kuruyan otların görüntü kirliliği yanında, yılan, akrep, fare ve benzeri hayvanların da yayalar için tehlikeler oluşturacağı düşünülerek, ivedi olarak temizlik yapılması isteniyor.