EURO 2024 Ampute Futbol Şampiyonası’nda tarih yazarak üst üste üçüncü kez şampiyon olan Ampute Milli Futbol Takımı, yurda büyük bir coşkuyla döndü. Bu tarihi başarıyı taçlandırmak isteyen ana sponsor Turkcell, ay-yıldızlı kahramanlara 3 milyon TL ödül takdim etti.

Fransa’nın Evian-Les Bains kentinde düzenlenen şampiyonada üçüncü kez Avrupa'nın zirvesine çıkarak büyük bir başarıya imza atan Ampute Milli Futbol Takımı, İstanbul Havalimanı’nda büyük bir kalabalık tarafından karşılandı.

2017 yılında Türkiye’de gerçekleşen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda ilk şampiyonluğuna ulaşan takımı, 2018 yılında ise Dünya Kupası’nda ikinci olmuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda da ikinci kez zafer elde eden milliler, bu yıl düzenlenen turnuvada da rakip tanımayarak üst üste üçüncü kez şampiyon oldu. Turkcell, ana sponsoru olduğu milli takıma 3 milyon TL ödül vererek bu başarıyı kutladı.

“Sporun Birleştirici ve İyileştirici Gücüne İnanıyoruz”

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Ampute Milli Futbol Takımının bu büyük başarısının Türkiye’yi gururlandırdığını belirtti. Dr. Koç, 15 yıldır engelli spor branşlarını desteklemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Türkiye’nin Turkcell’i olarak yıllardır sporun birçok alanına destek oluyor ve her yıl bu desteği artırarak devam ettiriyoruz.

Ülkemizde, sporu geliştirecek her fırsata katkı sağlamak bizler için çok önemli. Ampute Milli Futbol Takımımızın da ilk sponsoruyuz.

Bugüne kadar ay-yıldızlı bayrağımızı şampiyonluklarla defalarca dalgalandıran Ampute Milli Futbol Takımımızı ve Bedensel Engelli Spor Federasyonumuzu bir kez daha gönülden tebrik ediyorum.

Bu vesile ile Turkcell olarak kendilerine 3 milyon TL’lik başarı ödülü vermekten mutluluk duyuyoruz.

Bundan sonra da spora ve sporcularımıza her alanda yatırım yapmaya devam edeceğiz. Odağımızda sadece kupalar ve madalyalar yok, sporun birleştirici ve iyileştirici gücüne inanıyoruz.” dedi.

“Turkcell’in Desteğini Her Zaman Yanımızda Hissettik”

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç ise Turkcell’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Turkcell’in gücünü ve desteğini her an yanımızda hissettiğimiz bir şampiyonadan daha tarihi bir zaferle döndük. Federasyonumuza 10 yıla yakın bir zamandır destek veren tüm yöneticilere şahsım ve takımımız adına şükranlarımı sunuyorum.

Takımımız, bu değerli destekle özgüvenli bir şekilde ülkemizi uluslararası platformda bir kez daha başarıyla temsil etti.

Bundan sonra da ülkemizin bayrağını birlikte dalgalandırmaya ve halkımızı gururlandırmaya devam edeceğiz.” dedi.