Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı, Kurban Bayramı ile birleşen 9 günlük tatilde yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.

İçerisinde barındırdığı hayvan türleri ile bölgenin ve Türkiye’nin örnek yaşam alanları arasında gösterilen Tarsus Doğa Parkı, farklı illerden binlerce ziyaretçiyi ağırlamaya devam ediyor.

Berdan Nehri ve barajın hemen yanı başında kurulu olan, yemyeşil ortamıyla cazibe merkezi haline gelen Tarsus Doğa Parkı, bayram tatilinin ilk 5 gününde 16 bine yakın kişiyi ağırladı.

Farklı maymun türlerinden timsahlara, aslanlardan ayılara, kuş çeşitliliğinden sürüngenlere kadar onlarca türde hayvanı barındıran Tarsus Doğa Parkı’nda zaman geçirmek, hem çocuklar hem de yetişkinler için keyifli bir aktivite sunuyor.

Yaban hayatında yaralanan hayvanların tedavileri ve rehabilitasyonlarının da başarıyla gerçekleştirildiği park, gezi tutkunlarının öncelikleri arasında yer almaya devam ediyor.

Parkta görevli sağlık teknikeri Ümit Güngör, kent dışından da ilginin yoğun olduğunu belirterek, "Aşırı sıcaklara rağmen Doğa Parkı’nda yoğun bir ziyaretçi akını oldu. 5 günde 15-16 bin ziyaretçimiz giriş yaptı.

9 günlük tatil olması sebebiyle Pazar akşamına kadar ziyarete açığız ve yoğunluğumuz devam ediyor. Özellikle deprem bölgesi Hatay, Kahramanmaraş, Malatya bölgelerinden gelen ziyaretçilerimiz var.

Parkı güzel ve temiz bulduklarını söylüyorlar. İşimizi severek yapıyoruz, işimizin başındayız" diye konuştu.

Ailesiyle birlikte Adana’dan Tarsus Doğa Parkı’na gelen Saniye Akçakoca, "Çocuklar için güzel bir aktivite, hayvanları canlı canlı görüyorlar. Bayram tatilinde çocuklara aktivite yapıyoruz.

Ortam gerçekten güzel. Görmediğimiz hayvanları burada çocuklara tanıtıyoruz" dedi.

Arkadaşlarıyla birlikte Tarsus Doğa Parkı’na gelen Umut Can Naz da parkı herkese tavsiye ederek, "Burası çok güzel bir yer. Vahap Seçer her şeyi yapıyor; çok sağ olsun.

Gelsinler, çok güzel bir yer. Görmediğimiz hayvanları burada görüyoruz" şeklinde konuştu.

Parkı ziyaret eden gençlerden Seymen Şerif Zengin ise Tarsus Doğa Park’ta güzel vakit geçirebildiklerini belirterek, "Boş günlerimizde vakit geçirebileceğimiz bir yer.

Vahap Seçer Başkanımız sağ olsun. Herkese tavsiye ediyoruz. Televizyonda gördüğümüz hayvanları burada rahat bir şekilde canlı olarak görebiliyoruz, herkese tavsiye ediyoruz.

Güzel bir yer, insanın vakit geçirebileceği bir yer. Huzur" ifadelerini kullandı.

Mersin merkezden ailesiyle birlikte Tarsus Doğa Parkı’na giden Canan Esen de, "Hayvanat bahçesi temiz, güzel.

Çocuğuma hayvanları sevdirmeye, göstermeye geldim. Çevreyi güzel buluyorum.

Birçok hayvan var, beğeniyorum Tarsus Hayvanat Bahçesi’ni. Çocuklarını bilgilendirmek, hayvanları sevdirmek ve çeşitli hayvanları göstermek lazım. Güzel bir yer" dedi.

Tarsus Doğa Parkı, bayram tatili boyunca ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor.