Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda askeri akademi mezunlarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Putin, uluslararası ilişkilerdeki önemli konuları tartışmak üzere Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ), Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ve BRICS ülkeleriyle görüşmeye hazır olduklarını belirtti.  Ayrıca Avrupa Birliği ve NATO ülkeleriyle de diyalog için istekli olduklarını vurguladı.

Putin konuşmasında, Rusya'nın dünyada istikrarı sağlama, adil ve demokratik bir dünya düzeni oluşturma çabalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Dışişleri Bakanlığı yönetimiyle yaptığı toplantıda, Avrasya'da eşit ve bölünmez bir güvenlik vizyonlarını paylaştığını belirten Putin, bu konuları uluslararası platformlarda gündeme getirmeye hazır olduklarını söyledi

. Ayrıca Putin, Rusya'nın savunma politikasını ileri teknolojiye, bilime ve etkili finansal çözümlere dayandırarak güçlendireceklerini ve Silahlı Kuvvetlerini kapsamlı bir şekilde geliştirmeye devam edeceklerini açıkladı.

"Nükleer üçlüyü güçlendirme mesajı"

Özellikle Ukrayna'daki askeri birliklere yönelik olarak insansız hava araçları, zırhlı araçlar, yüksek hassasiyetli silahlar ve diğer modern silah sistemlerinin tedarikini artıracaklarını belirtti.

Stratejik caydırıcılığı sağlamak amacıyla stratejik uçaklar, kıtalararası balistik füzeler ve denizaltılardan oluşan "nükleer üçlü"yü daha da güçlendireceklerini ifade eden Putin, silahlı kuvvetlerin tüm birimlerinin potansiyelini artırmak ve savaş yeteneklerini geliştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Putin ayrıca, birliklerin komuta ve kontrol sistemlerini güçlendireceklerini, muharebe eğitiminin kalitesini artıracaklarını ve dost ülkelerle birlikte tatbikatlar ve eğitimler düzenleyeceklerini dile getirdi.