CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Özel, Diyarbakır yangınından iktidarın ekonomi politikalarına, DEDAŞ'ın ihmalinden deprem bölgesindeki belirsizliklere kadar pek çok konuda sert eleştirilerde bulundu.

Ayrıca, 30 Haziran'da Kocaeli'nde düzenlenecek "Geçinemiyoruz" mitingine katılım çağrısında bulundu.

Özel, Diyarbakır yangını hakkında DEDAŞ'ın ihmaline dikkat çekerek, kurumun bölgenin en fazla şikayet edilen kurumu olduğunu belirtti.

Özelleştirme politikalarını eleştirerek, "Elektrik yaşam hakkıdır, böyle stratejik bir alanı özelleştirmeyin dedik.

Şimdi orman yangınına bakın, 15 can DEDAŞ'ın ihmalinden kaynaklanıyor," dedi.

Özel, İçişleri Bakanlığı'nın yangının sebebi konusunda yanlış bilgi verdiğini ve DEDAŞ'ın ihmallerine dikkat çeken çok sayıda rapor bulunduğunu belirtti.

Özel, iktidarın açıkladığı tasarruf paketinin emekçileri kapsadığını, yandaş ve zenginleri kapsam dışı bıraktığını vurguladı.

"Yoksullaşan vatandaş, zenginleşen yandaş" diyen Özel, kamuda israfın devam ettiğini, temsil ve ağırlama giderlerinin ve haberleşme giderlerinin hızla arttığını ifade etti.

 Ayrıca, Merkez Bankası'nın zararı ve kamu özel işletmelerine yapılan ödemelerle ilgili verileri paylaşarak, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi.

Özel, 6 Şubat depreminin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen deprem bölgesinde hayatın hala zor şartlar altında sürdüğünü belirtti.

Söz verilen 650 bin konuttan sadece 79 bininin tamamlandığını ve bu konutların çoğunun köy evi olduğunu söyledi.

Kira yardımlarının sona erdiğini ve uzatılmayacağını belirten Özel, bu konuda acil bir çözüm beklediklerini ifade etti.

Özel, Türkiye'nin kira artışlarında Avrupa birincisi olduğunu belirterek, iktidarın aldığı önlemlerin yetersizliğini eleştirdi.

"Ev kirasına yüzde 20 stopaj getiriyorlar.

Her ev sahibi zengin değil artık. Ev kiralarına yansımazsa gelin bana sorun," diyen Özel, vergi politikalarının garibanın sırtına yüklendiğini savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında yapılan görüşmeyi anlatan ve iktidarın 22 yıllık ekonomi politikalarını eleştiren Özel, "Anlattık ama anlamadılar.

O zaman zammı söke söke alacağız," diyerek tüm geçinemeyenleri 30 Haziran'da Kocaeli'nde yapılacak "Geçinemiyoruz" mitingine davet etti.

Grup toplantısında Özel, Osmaniye'den katılan üç gence rozet takarak partiye üye yaptı.

Ayrıca, eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın CHP'ye katıldığını duyurarak, "31 Mart seçimlerinde bir partiyle değil, Türkiye ittifakı yaptık.

O ittifaka herkesi davet etmeye devam edeceğiz," dedi.

Meclis'te rahatsızlanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye geçmiş olsun dileğinde bulunan Özel, grup toplantısının ardından gazetecilerin Bahçeli ile ilgili sorularını yanıtladı ve acil şifalar diledi.