Haziran ayı boyunca durgun bir seyir izleyen spot Bitcoin ETF piyasasında, Temmuz ayının başlamasıyla birlikte talepte yeniden artış gözlendi.

Haftanın ilk günüyle ilgili raporlarda, ABD'de işlem gören spot Bitcoin ETF’lerine yaklaşık 130 milyon dolarlık net giriş kaydedildiği bildirildi.

Bu rakam, 7 Haziran’dan bu yana görülen en yüksek net giriş olarak kayıtlara geçti ve pozitif giriş serisi 5 iş gününe çıktı.

SosoValue verilerine göre, en çok talep gören ETF, 65 milyon dolarlık net girişle Fidelity'nin FBTC’si oldu.

Bitwise'ın BITB’si ise 41 milyon dolarlık girişle ikinci sırada yer aldı. Ark Invest ve 21Shares’in ortaklaşa ihraç ettiği ARKB ise yaklaşık 13 milyon dolarlık net giriş kaydetti.

Ancak piyasanın en büyük ETF ihraççıları BlackRock ve Grayscale’den Pazartesi gününe dair fon akış bilgisi bildirilmedi.

İşlem hacmi açısından değerlendirildiğinde, dün 1,36 milyar dolarlık işlem hacmi gerçekleşirken, ETF’lerin topladığı fon miktarı son gün itibarıyla 14,65 milyar dolara ulaştı.

Spot Bitcoin ETF’lerine olan girişler, Bitcoin fiyatını olumlu etkilerken, en büyük kripto para birimi dünkü işlemlerde 63.800 dolara kadar yükseldi ve günü %0,2 oranında kısmi bir artışla 62.900 dolardan kapattı.

Bugünkü işlemlerde ise 62.400-63.290 dolar aralığında hareket eden Bitcoin, 63.000 dolar seviyesinde tutunmaya çalışıyor.

Bazı analistler, Bitcoin’in Temmuz ayında genelde pozitif bir ivme sergilediğini belirterek, bu yıl da değer artışı görebileceği konusunda iyimser.

Piyasanın genel durumuna bakıldığında, bugün toplam kripto piyasa değerinin hafif bir pozitif hareketle 2,32 trilyon dolar seviyesinde olduğu görülüyor.

Son 24 saatteki işlem hacmi ise 53 milyar dolarla düşük seviyelerde seyrine devam ediyor.

İlk 20’de dikkat çeken altcoin ise %6 değer artışıyla 8 dolar bandını test eden TON oldu.

TON, son 24 saatteki değer artışıyla piyasa değerini 19,8 milyar dolara çıkararak Dogecoin’i geride bıraktı ve en büyük 8. kripto varlık konumuna yükseldi.

İlk 20’de AVAX başta olmak üzere UNI, TRX ve DOGE düşüş yaşayan kripto varlıklar arasında yer alıyor.

Kripto para korku ve risk iştahı endeksi ise bugün 49 seviyesinde kalarak nötr bölgede kalmayı sürdürüyor.