Çukurova Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2024” kapsamında önemli bir başarı elde etti.

Üniversite, üç turuncu bayrak, bir mavi bayrak ve bir engelsiz program nişanı kazanarak engelli öğrencilerin üniversite yaşamına katılımını teşvik eden çalışmalarının karşılığını aldı.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, yaptığı açıklamada, "Engelli öğrencilerimizin üniversite yaşamına tam ve etkin katılımını teşvik etmeye yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek" dedi.

YÖK, 2018 yılından bu yana üniversitelerde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla “Engelsiz Üniversite Bayrakları” ve “Engelsiz Program Nişanları” ödüllerini veriyor.

Bu ödüller, üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin erişilebilirliğini sağlayan çalışmaları tanıtmayı ve başarılı olanları ödüllendirmeyi hedefliyor.

Engelsiz Üniversite Bayrakları, üç kategoride veriliyor: Turuncu Bayrak: Mekânda Erişilebilirlik, Yeşil Bayrak: Eğitimde Erişilebilirlik, Mavi Bayrak: Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik

Ayrıca, farklı engel gruplarına erişilebilirlik sağlayan üniversitelerin ilgili programlarına da “Engelsiz Program Nişanı” veriliyor.

2024 yılında, 112 üniversiteden toplam 1709 başvurunun yapıldığı Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde, 48 panelistin değerlendirmesi sonucunda 76 üniversite toplam 319 bayrak kazandı. Çukurova Üniversitesi ise şu ödülleri aldı:

Mavi Bayrak: İletişim Fakültesi “Sosyo-Kültürel Faaliyetler” kapsamında

Turuncu Bayrak: Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Abdi Sütcü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu “Mekânda Erişebilirlik” kapsamında

Engelsiz Program Nişanı: İletişim Fakültesi'nin İletişim Bilimleri Programı, bedensel engellilere yönelik hizmetlerinden dolayı

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, üniversitenin tüm öğrencilerine olduğu gibi engelli öğrencilerine de sosyal hayata tam ve eşit katılım sağlamayı hedeflediklerini ve onlara eksiksiz bir eğitim öğretim ortamı sunmak için çalıştıklarını vurguladı.

Prof. Dr. Tuncel, ödül alınması sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.