Berlin Olimpiyat Stadyumu, yarın Türkiye ile Hollanda arasında oynanacak EURO 2024 çeyrek final mücadelesine ev sahipliği yapacak. Türkiye A Millî Takımı, son antrenmanını Hannover yakınlarındaki Barsinghausen kasabasında yer alan kamp merkezinde gerçekleştirdi. Isınma hareketleriyle başlayan antrenmanda rondo, çeviklik ve taktik çalışmaları yapıldı. Orkun Kökçü ise sakatlığı nedeniyle antrenmana katılamadı.

Antrenmanı TFF Başkan Vekili Mustafa Eröğüt ve Millî Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop da takip etti.

A Millî Takımımız bugün saat 16.15'te (TSİ 17.15) Berlin'e hareket edecek. Teknik Direktör Vincenzo Montella ve millî futbolcu Ferdi Kadıoğlu, saat 18.00'de (TSİ 19.00) Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Bu toplantı öncesinde, A Millîler stadyumda kısa bir yürüyüş yapacak.

Türkiye, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final mücadelesinde Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Ay-Yıldızlı ekibimiz, turnuvada son 8 takım arasına kalmanın gururunu yaşarken, hedefi Hollanda’yı geçerek yarı finale yükselmek.

Başkent Berlin'deki Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak maç, TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Clément Turpin yönetecek. Turpin'in yardımcılıklarını Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak.

Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer olacak. VAR hakemi olarak da Fransa Futbol Federasyonu'ndan Jérôme Brisard görev alacak.

Millîlerimiz, Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladı.

Son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen takımımız, şimdi Hollanda’yı geçerek yarı finale ulaşmayı hedefliyor.

Hollanda ise D Grubu'nu 4 puanla tamamlayarak en iyi üçüncüler arasında yer aldı ve son 16 turunda Romanya'yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Ay-Yıldızlılarımızda UEFA tarafından 2 maç ceza verilen Merih Demiral'ın yanı sıra kart cezalıları İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü, bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

Hollanda’da ise cezalı oyuncu bulunmuyor. Millîlerimiz, turu geçtiği takdirde İngiltere-İsviçre eşleşmesinin galibiyle 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü TSİ 22.00'de Dortmund'daki BVB Stadyumu'nda yarı final mücadelesine çıkacak.

A Millî Takımımız, Hollanda ile tarihinde 15. kez karşı karşıya gelecek.

İlk olarak 1958 yılında oynanan ve Metin Oktay'ın golleriyle 2-1 kazandığımız maçla başlayan rekabette, geride kalan 14 karşılaşmadan 4'ünü Millîlerimiz, 6'sını Hollanda kazandı, 4 maç ise berabere sonuçlandı. Bu müsabakalarda A Millî Takımımız 14 gol atarken, Hollanda 21 golle karşılık verdi.