Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî Savunma Üniversitesi'nin 12. Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi ile Harp Enstitüleri 6. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Türkiye'nin güney sınırındaki güvenlik politikalarına ve terörle mücadeleye değinen Erdoğan, Suriye ve Irak'ta ülkemize yönelik tehditlere karşı kararlılıkla hareket edeceklerini vurguladı.

Erdoğan, 54'ü dost ve kardeş ülkelerden gelen toplam 181 subayın mezuniyet sevincine ortak olduklarını belirterek, tüm subayları tebrik etti.

Türkiye'nin 40 yıldır bölücü terörle mücadelede büyük bedeller ödediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Kutsal vatan topraklarının tek karışına dahi el uzatılmayacağını bugüne kadar defalarca gösterdik.

Binlerce evladımızı şehit verdik, ancak şehit kanlarıyla bize vatan kılınmış bu ülkeyi alçaklara bırakmadık" dedi.

Terörle mücadelede büyük başarılar elde ettiklerini ifade eden Erdoğan, "Hudutlarımız içinde bölücü örgüt artık eylem yapamaz hâle geldi.

Irak ve Suriye sahasında ise örgüt iyice kapana sıkışmış durumda.

Askerimizle, polisimizle, jandarmamızla ve istihbaratçılarımızla her yerde enselerindeyiz" şeklinde konuştu.

Yerli ve millî silah sistemlerinin büyük katkısıyla terör örgütüne ciddi darbeler indirildiğini belirten Cumhurbaşkanı, "Kuzey Irak’taki pençe harekât bölgesinde çok yakında kilidi kapatıyoruz" diye ekledi.

"Suriye’de, güney sınırımız boyunca uzanan güvenlik kuşağının eksik halkalarını, Suriye’nin toprak bütünlüğü temelinde, tamamlayacağız" ifadelerini kullanan Erdoğan, Irak ve Suriye hattında ülkemize tehdit oluşturacak hiçbir yapıya müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Silahların türüne ve çeşidine bakarak Türkiye'nin çok uluslu bir terör konsorsiyumu ile mücadele ettiğinin anlaşılabileceğini söyleyen Erdoğan, "Silahının namlusu Türkiye’ye dönük teröristler sınırlarımızın ötesinde var oldukça, biz burada huzurlu olamayız.

Terör bataklığını mutlaka kurutmak zorundayız" dedi.

Türkiye Yüzyılı vizyonunun, ülkenin başına musallat edilen terör belasının son bulduğu bir ideali sembolize ettiğini ifade eden Erdoğan, "Son 22 yılda altyapısını kurduğumuz bu ideali sizlerin de mücadelesiyle, adım adım hayata geçireceğiz.

Bu konuda kararlıyız, azimliyiz" dedi.