Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları, 4 Ağustos'ta 15'inci Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirecek.

Bu kurultayda, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na adaylığını koydu.

Adaylar arasında öne çıkan Kır, projelerini anlatarak kadınların daha iyi temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kadınların toplumsal, siyasi ve sosyal hayatta eşit temsil edilmesi gerektiğini belirten Merve Kır, bu eşitliği sağlamak için çeşitli politikalar geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kır, "Kadınların çalışma hayatına ve sosyal hayata daha fazla katılımı için daha fazla proje geliştirilmelidir.

Bugün itibariyle ne siyasette, ne çalışma hayatında, ne de sosyal hayatta kadınlar yeterince temsil edilmemektedir," dedi.

Kır, kadın kolları örgütlerinin akademik anlamda ön planda olması gerektiğini düşünerek, kadınların siyasi hayatta daha fazla yer alabilmesi için projeler geliştirdiğini belirtti.

"Kadınların partimize üye olmalarını, örgüt başkanlıklarında, belediye başkanlıklarında daha fazla kadının yer almasını ve eşitlik ilkesi çerçevesinde milletvekili olabilmelerini sağlamaya çalışacağız," dedi.

Kadınların birçok sorunla karşılaştığını dile getiren Kır, "Toplumumuzda kadınların en büyük sorunu, dar ve geniş ailede ikinci sınıf insan olarak görülmeleridir.

Bunun en büyük sebebi, namus anlayışının sadece kadınlar üzerinden değerlendirilmesidir.

Bu anlayış son derece yanlıştır. Bütün mesele, insan bedeniyle değil, insan beyniyle ilgilidir," şeklinde konuştu.

Kır, ekonomik bağımsızlığı olmayan kadınların erkek bireylere bağımlı hale geldiğini belirterek, kadınların çalışma hayatında yer almaları için mevzuatta değişiklikler yapılacağını söyledi.

Merve Kır, üzerinde durduğu en önemli sorunun toplumsal cinsiyet eşitliği olduğunu vurguladı.

"Toplumun kadın-erkek eşitliğini kabul etmesi için her düzeyde eğitim çalışmaları yapılması adına projeler hazırlıyoruz," dedi.

Kır, CHP’de 26 yaşında en genç kadın kolları il başkanı olarak görev yapmaya başladığını ve 8 yıl bu görevi sürdürdüğünü belirtti.

Son 4 yıldır Kadın Kolları MYK üyesi ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu olarak siyasi çalışmalarına devam eden Kır, Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü’nden mezun olduktan sonra kurduğu hukuk ofisinde 15 yıldır çalışma hayatına devam ettiğini söyledi.