Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Babacan ve heyetini CHP Kültür ve Turizm Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar karşıladı.

Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren görüşmede enflasyon, sığınmacı sorunu ve yeni anayasa konuları ele alındı.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, toplantının son derece verimli geçtiğini ifade ederek, “Bu toplantı, daha önce sürdürülen iyi ilişkileri teyit eden ve bundan sonrası için de Türkiye’nin yararına olan her türlü konuda iş birliği yapılabileceğini gösteren bir toplantı oldu” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise görüşmede enflasyon, sığınmacı sorunu ve yeni anayasa konularının ele alındığını belirtti.

Babacan, “Enflasyon, ekonomik sıkıntıların geniş kesimlere daha fazla yayılması ve sosyal ayağı olmayan bir ekonomik modelin son bir yılda uygulanmaya çalışılması gündemimizin ilk maddesi oldu” dedi.

Babacan, sığınmacı sorununa değinerek, “Suriye rejimi ile temas programı ve Esad’la görüşme planı son derece kıymetli.

Türkiye’de sadece iktidarın değil, ana muhalefet partisinin de Suriye ile bir normalleşme iradesini ortaya koyması, bölgemizin ilerideki istikrarı, barışı ve huzuru açısından son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa konusuna da değinen Babacan, “TBMM Başkanı Kurtulmuş’un başlattığı yeni anayasa arayışı, anayasayı bağlayıcı bir hukuk normu olarak kabul eden bir iktidarın Türkiye’de olmasının önemini vurguladık.

DEVA ve CHP arasında bu konuda bir diyaloğun kıymetli olacağını değerlendirdik” dedi.

Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Babacan, en düşük emekli maaşına yapılan zammı eleştirerek, “Milletin bildiği, yaşadığı gerçek enflasyonu örtmeye çalışan bir yönetim anlayışı var.

TÜİK’in yönetimi derhal değiştirilmeli ve TÜİK’e mutlaka bir dış denetim mekanizması kurulmalı.

Emeklilerimize verilen artışlar TÜİK enflasyonunun bile altında kalmış durumda” dedi.

Özel ise, “Biz en düşük maaşın asgari ücretin altında olmaması gerektiğini savunuyoruz.

Bugün gelinen noktada en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılması, geçinemeyen emeklilerle dalga geçmektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan elektrik akımı olayına yönelik sözlerine yanıt veren Özel, “Belediyenin de sorumluluk alanında olan bir mazgal var ve orada kusur bizdeyse ortaya çıkacak.

Soruşturmanın sonunda kimin vebali olduğu ortaya çıkacak ve hesap verecek” ifadelerini kullandı.