Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda ve üniversitelerle işbirliği içinde yürütülen “Enerji Verimli Düşük Maliyetli Ahşap Binaların Teşvik Edilmesi Projesi” kapsamında önemli bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İnşaat ve İkmal Dairesi Başkanı İrfan Filik’in başkanlık ettiği toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı Uzmanı Mustafa Şahiner, Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, üniversiteler, kamu kurumları, kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, enerji verimli ve düşük maliyetli ahşap yapıların tanıtımı yapılarak, deprem bölgesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen ahşap yapıların süreçleri detaylı bir şekilde anlatıldı. Ahşap yapıların dayanıklılığı ve maliyet etkinliği vurgulandı.

Toplantının devamında, Osmaniye ve Düziçi Orman İşletme Müdürlüğü'nde yapımı süren ahşap taşıyıcı sistemli binaların inşaat çalışmaları yerinde incelendi.

Katılımcılar, bu tür binaların enerji verimliliği ve çevre dostu yapısıyla gelecekteki potansiyel kullanım alanlarını yerinde görme fırsatı buldu.