Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilere ücretsiz tercih danışmanlığı ve rehberlik desteği sunmaya başladı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) açıkladığı 2024 YKS sonuçlarına göre hangi üniversiteleri ve bölümleri seçecekleri konusunda kararsız kalan veya desteğe ihtiyaç duyan gençlere yardımcı olmayı amaçlayan bu hizmet, büyük ilgi görüyor.

Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde tercih yapacak öğrencilere 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında doğru kariyer planı oluşturabilmeleri için ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilecek.

Danışmanlık birimleri, Antakya, İskenderun, Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Dörtyol, Erzin ve Payas ilçelerinde bulunan Hatay Meslek Edindirme Kursları'nda (HATMEK) ve HATMEK bulunmayan ilçelerde belirlenen yerlerde 10.00 - 18.00 saatleri arasında alanında uzman 24 öğretmen ile hizmet verecek.

Danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrenciler, Dörtyol’da Numune Mahallesi Çaylı Caddesi, Kırıkhan’da Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Meydanı ve Reyhanlı’da Atatürk Caddesi Reyhanlı Belediyesi karşısındaki 100. Yıl Parkı’nda oluşturulan birimlere başvurabilecekler.

Sınavda başarılı olan öğrencileri tebrik eden Başkan Öntürk, gençlerin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Gençlere güven duyduklarını belirten Öntürk, tercih yaparken hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini ve doğru tercihlerle doğru kariyer planı oluşturmanın önemine dikkat çekti.