Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en borçlu belediyelerini paylaştı.

Listenin ilk beş sırasında Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Şişli belediyeleri bulunuyor.

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada, “Belediyelerin SGK’ya olan prim borçları ile ilgili birtakım gerçekleri aziz milletimize aktarmamız ve CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor,” dedi.

SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP’li belediyeler olduğunu belirten Işıkhan, bu durumun yerel seçimler öncesinde de böyle olduğunu vurguladı.

Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcunun 96 milyar TL’ye ulaştığını ve bu borçların %67,7’sinin CHP’li belediyelere ait olduğunu ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin SGK’ya olan borcunun 5 milyar 751 milyon TL olduğunu belirten Bakan Işıkhan, “Belediyeyi 2019’da AK Parti’den devraldığında borcu 225 milyon TL iken, bugün itibarıyla 25,5 katına çıkmıştır,” dedi.

Bakan Işıkhan, CHP’li belediye başkanlarına tavsiyede bulunarak, emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleri gerektiğini belirtti.

“Meseleyi siyasi parti rekabeti veya hamaset üzerinden değil, veriler ve rakamlar üzerinden sadece gerçekleri söyleyerek paylaşmamız gerekiyor,” dedi.

Bakan Işıkhan, seçimler öncesinde de bu duruma dikkat çektiklerini ve vatandaşları bilgilendirdiklerini hatırlatarak, “Dolayısıyla ‘seçim oldu’ diyerek kafa karışıklığı yaratmaya, aziz milletimizi yalanlarla aldatmaya çalışmanın kimseye faydası yoktur,” ifadelerini kullandı.