Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 1 Temmuz itibarıyla belirli nar aromalı ürünlerin satışının yasaklandığını duyurmuştu.

Vatandaşlar, Osmaniye’de bazı mekanlarda hala nar ekşisi kullanıldığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "24 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı sos, nar sosu, narlı sos, nar ekşili sos, nar aromalı şurup ve nar ekşili şurup gibi ürünlerin satışı 1 Temmuz’dan itibaren yasaklandı," ifadelerine yer verilmişti.

Yasağın amacının, tüketicilerin yanıltılmasını önlemek ve gıda güvenliğini artırmak olarak belirtilmesine rağmen bazı işletmelerde hala kullanıldığı görülüyor.

Yasağın kapsamına giren ürünler arasında nar ekşisi izlenimi veren nar aromalı soslar, nar sosları, narlı soslar, nar ekşili soslar, nar aromalı şuruplar ve nar ekşili şuruplar yer alıyor.

Buna rağmen, Osmaniye’de bazı mekanlarda hala nar ekşisi kullanıldığı görüldü.

Yetkililer, yasağın sıkı bir şekilde uygulanması ve denetimlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Vatandaşlar, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü göreve çağırarak, denetimlerin sıkılaştırılmasını ve insan sağlığının korunması için önlemlerin alınması gerektiğini vurguladılar.