AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Derya Yanık, başörtülü Fransız sporcunun açılış törenine laiklik gerekçesiyle alınmaması nedeniyle Fransa'ya tepki gösterdi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Fransa'yı temsil edecek olan Sounkamba Sylla'nın laiklik gerekçesiyle açılış törenine başörtüsüyle katılamayacağını belirtti.

Yanık, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Soykırımcı terörist İsrail'i insanlık için tehdit olarak görmeyip olimpiyatlara kabul eden Fransa, kendi vatandaşı bir sporcunun başörtüsünü tehdit olarak görüyor.

Fransa'nın bu iki yüzlülüğü ile insanlığın birliğini temsil eden Olimpiyat halkaları dağılmış, Olimpiyat meşalesi, İslamofobinin karanlığında sönmüştür."

Başörtülü bir sporcunun korkulacak bir tehdit olmadığını vurgulayan Yanık, asıl mücadelenin hastaneleri, sivillerin kaldığı çadırları bombalayan ve insani yardımları engelleyerek çocukları açlıktan öldüren soykırımcılarla yapılması gerektiğini söyledi.

Yanık, açıklamasını "Yazıklar olsun" diyerek sonlandırdı.