Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelinde halk sağlığını korumak adına temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri için yoğun bir çaba sarf ediyor.

Bu kapsamda ekipler, vatandaşların yoğun olarak kullandığı Habibi Neccar Kavşağı (Honda Kavşağı) ve Harbiye yolu üzerinde araçlı temizlik çalışmaları yürütürken, Döver Mahallesi Seyir Terasları alanında da süpürme faaliyetleri gerçekleştirdi.

Ekipler ayrıca, Samandağ sahil şeridinde düzenli olarak temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Toplanan atık ve çöpler, tekerlekli çöp arabası, poşet veya mobil araçlar ile taşınarak bertaraf ediliyor.

Yetkililer, temizlik hizmetlerinin meydanlar, caddeler, kaldırımlar, üst ve alt geçitler ile ihtiyaç duyulan tüm alanlarda 7 gün 24 saat esasına göre yürütüldüğünü belirtti.

Mevcut kirliliğe araç-gereç ile müdahale edilemeyen ve yayaların yoğun olduğu bölgelerde personel aracılığıyla elle süpürme çalışmaları yapılıyor.

HBB yetkilileri, il genelinde vatandaşların daha sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak amacıyla temizlik çalışmalarının aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Vatandaşların talep ve şikâyetlerini Alo 153 ve 444 1206 numaralı telefonlar ile Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden “HBB Beyaz Masa”ya iletebilecekleri ifade edildi.