Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Rekabet Öncesi İş Birliği Destek Programı çerçevesinde, Arçelik ve YongaTek firmaları yerli çip tasarımı için önemli bir adım attı. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, projeye destek veren Arçelik ve YongaTek'e sertifikalarını takdim etti.

İki Yıl Süreli Proje Başlatıldı

Nisan ayında başlatılan ve iki yıl sürecek proje kapsamında, Arçelik ve YongaTek yerli çip tasarımına odaklandı.

Proje, çip tasarımı ve test süreçlerinin ön çalışmalarıyla hızla ilerliyor.

Sertifika Takdim Töreni

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen HIT 30 Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Lansman etkinliğinde, teknoloji ve sanayi alanında önemli katkılarda bulunan şirketlere sertifikalar verildi.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ve YongaTek Genel Müdürü Ali Baran, sertifikalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın elinden aldı.

Etkinlik sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teknoloji ve yatırım projeleri geliştiren şirketlerin temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye’nin Teknoloji Alanında Atılımı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın finansman desteğiyle gerçekleştirilen projede, tasarlanan yerli çipler Arçelik tarafından beyaz eşya, tüketici elektroniği, küçük ev aletleri ve mutfak aksesuarlarında kullanılacak.

Çiplerin tüm tasarım hakları Türkiye'ye ait olacak. Projede ilk prototiplerin 2025 yılı itibarıyla oluşturulması planlanıyor.