Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Habitat iş birliğiyle Arslanbey Mesire Alanı'nda büyük bir spor şenliği organize etti.

Şenlik, yaklaşık 6 saat sürdü ve gençlere voleybol, tenis, basketbol, boks, badminton ve atletizm gibi birçok spor dalında eğlenceli ve öğretici anlar yaşattı.

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde şehirde gençlik faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bu etkinliği Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde gerçekleştirdi.

Gençler, profesyonel eğitmenler eşliğinde spor yaparak hem fiziksel becerilerini geliştirdi hem de sporun birleştirici değerlerini tanıma fırsatı buldu.

Şenliğe katılan gençler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kahramanmaraş Habitat Derneği İl Sorumlusu Feyza Elif Akkaya, şenlik hakkında, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çocuklara yönelik spor şenliği düzenliyoruz.

Olimpik değerler eğitimi çıkarımlarının bulunduğu bu etkinlikte, destekleri için Büyükşehir Belediyesine ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Spor şenliğine katılan çocuklar da etkinlikten oldukça memnun kaldı. 13 yaşındaki Rabia Öztürk, “Çok eğlenceli bir etkinlik oluyor.

Futbol, uzun atlama, voleybol ve koşuyu denedim. Bize bu imkânı sağlayan Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Fatmanur Türkmen ise, “Buraya hocalarımızla birlikte geldik. Buradaki bütün spor dallarını denedim ve hepsi çok eğlenceli” ifadelerini kullandı.

Yusuf Çınar Kundakçı, Muhammed Ali Karadaş ve Hayrunnisa Bozdağ da etkinlikten duydukları memnuniyeti belirterek spor şenliklerinin daha sık düzenlenmesini istedi.