Çimsa, ilk 6 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Finansal performansının yanı sıra, sürdürülebilirlik çalışmaları, müşteri odaklı yenilikçi çözümleri ve global pazarlarda artan etkinliği ile önemli başarılar elde eden Çimsa, bu dönemde 11.5 milyar TL ciro elde etti. Aynı dönemde Çimsa, net kârını yıllık reel %4.2 artırarak 1.9 milyar TL’ye çıkardı.
Çimsa, finansal alandaki bu başarılarını sürdürülebilirlikteki ilerlemeleriyle taçlandırdı. Çimsa CEO'su Umut Zenar, şirketin bu dönemdeki performansıyla ilgili olarak, “Çimsa olarak sürdürülebilirlikte attığımız adımlar, düşük karbonlu ürünlerimizin başarıyla tescillenmesi ve ihracat alanındaki liderliğimizle birlikte, FTSE4Good Emerging Endeksi’ne dahil olmamız, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Geleceğe yönelik güçlü adımlar atmaya hem ülkemize hem de sektöre değer katmaya devam edeceğiz” dedi.
Umut Zenar şöyle devam etti; “Şirketlerin gerçek performansını gösteren Fortune 500 ve Capital 500 listelerinde ivmemizi artırmamız Çimsa olarak sektördeki konumumuzu ve finansal gücümüzü teyit ederken, aynı zamanda yatırımcılarımız ve iş ortaklarımız nezdinde güvenilirliğimizi de artırıyor. Biz de stratejik hedeflerimize ulaşma yolunda doğru adımlar attığımızı kanıtlıyoruz. Önümüzdeki dönem hedefimiz sürdürülebilir büyümemize ve yenilikçi projelerimize yatırım yapmaya devam ederek global pazarda daha güçlü bir konum elde etmek. Bu sayede, sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz.”
Çimsa, Fortune Türkiye tarafından hazırlanan “Fortune 500 Türkiye’nin En Büyük Şirketleri” listesinde büyük bir sıçrama gerçekleştirerek, genel sıralamada 55 basamak birden ilerledi ve ilk 100 şirket arasında yer aldı. Fortune Araştırması’nın ardından ise, Capital Dergisi’nin “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” araştırmasında 44 sıra birden yükseldi. Bu başarı, Çimsa’nın hem ulusal hem de uluslararası arenada gücünü ve itibarını artırdığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Çimsa’nın sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarını destekleyen bir diğer önemli adım ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzalanan 25 milyon Euro tutarındaki kredi anlaşması oldu. EBRD’nin, Türkiye'de ilk defa bir çimento şirketine uzun vadeli sağlamış olduğu bu finansman, Eskişehir Fabrikası’nda gerçekleştirilecek olan Güneş Enerjisi Santrali (GES) ve Atık Isı Geri Kazanım (WHR) sistemleri ve diğer enerji ve verimlilik projelerinde kullanılacak. Ayrıca, şirketin İspanya’daki Buñol Fabrikası’nda tamamladığı güneş enerjisi santrali yatırımı, Çimsa’nın yenilenebilir enerji alanındaki kararlılığını ve çevresel sürdürülebilirliğe olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Ayrıca Çimsa, 2023 yılı İhracatın Şampiyonları ödüllerinde beyaz çimento sektöründe “En Fazla İhracat Gerçekleştiren Firma” ve gri çimento sektöründe ise “En Fazla İhracatını Artıran Firma” kategorilerinde birincilik ödüllerine layık görüldü.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı