Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Ş.P. İsimli iş insanı hakkında asılsız haber yapan Necmettin Kar, isimli sözde haber ajansı sahibini, kişisel bilgilerin korunması ve hakaret suçlarından dolayı 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kar, Antalya'da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Necmettin Kar'ın sahibi olduğu haber ajansında, iş insanı Ş.P. Hakkında gerçek dışı bir haber yaparak, kamuoyuna yalan ve yanıltıcı bilgi yaymasıyla başladı. Haber içeriğinde, Ş.P. hakkında tutuklama ve yakalama kararı çıktığı iddia edilmişti. Ancak bu iddia tamamen asılsız çıktı ve Ş.P., kişisel verilerin izinsiz olarak kullanılmasına ve itibarının zedelenmesine tabi olarak mahkemeye başvurdu..

Yapılan yargılama sonucu, Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Kar'ın haberleriyle iş insanının kişisel haklarını ihlal ettiğine ve kamuoyunu yanıltarak zarar verdiğine hükmetti. Mahkeme, Kar'ın kişisel verilerinin korunmasına ve hakaret suçlarından 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme, Necmettin Kar'ı 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırarak, yargılamanın ardından tutuklanmasına karar verdi. Kar, Antalya'da güvenlik güçleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi.. Mahkemenin kararı, yalan haber ve kişisel hakların odak noktası konusunda çaydırıcı bir örnek olarak değerlendirilmesinin yanı sıra, Bu olay basın özgürlüğü ile kişisel haklar arasındaki dengeyi bir kez daha alevlenirken, dünyaya yanlış bilgi sunmanın ve iftira niteliğindeki haberlerin ciddi hukuki sonuçlar doğurabileceği bir kez daha vurgulandı.