İlçedeki okullara 6 milyon 500 bin TL maddi destek sağlayan Bayrampaşa Belediyesi, öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla da okul kantinlerini bir bir denetliyor. 41 okulda gerçekleştirilen denetimlerde sağlığı bozacak unsurlara rastlanmazken, kurallara uymayan 5 kantine ise idari yaptırım uygulandığı belirtildi.

 

İlçedeki devlet okullarının çeşitli ihtiyaçlarına yönelik toplam 6 milyon 500 bin TL maddi destek sağlayan, okul bahçelerinde yıkama ve temizlik çalışması gerçekleştirerek öğrencilere tertemiz bir eğitim ortamı sunan ve birinci sınıf öğrencilerine kırtasiye seti hediye eden Bayrampaşa Belediyesi, bir yandan da okul kantinlerinde denetim yapıyor.

 

Belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, öğrencilerin okul içinde temin ettiği gıdalara bağlı sağlık sorunları yaşamaması için okul kantinlerinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

 

Yapılan denetimlerde; kantinlerde kullanılan gıdaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onaylı olması ve belgelenmesi, gıdaların uygun koşullarda ve kaplarda saklanması, kullanılan mutfak ürünlerinin paslanmaz çelik olması, personel giysileri, kantin ilaçlaması, gazlı içecek, çalışan işçilerin sağlık muayene kartları, kantinlerin çalışma ruhsatları ve işletme kayıt belgeleri, temizlik ve hijyen koşulları, havalandırma sistemleri ve bulundurulması gereken etiketler tek tek kontrol edildi. 

 

41 okulda gerçekleştirilen denetimlerde sağlığı bozacak unsurlara rastlanmazken, kurallara uymayan 5 kantine ise idari yaptırım uygulandığı belirtildi.

Bayrampaşa Belediyesi, ilçedeki okulların kantinlerini ve yemekhanelerini belirli aralıklarla sıkı denetime tabii tutuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı