Nilüfer Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremin 20'nci yıl dönümüne yaklaşırken anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Nazım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleştirilen "Korolar Buluşuyor 20" isimli moral konserinde, Nilüfer’den, Hatay’dan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) çocuklar ve gençlerden oluşan korolar sahne aldı. Bu etkinlik, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı ve çeşitli şehirlerden gelen katılımcılarla duygusal bir birleşimi temsil etti.
Nilüfer Belediye Başkanı Okan Taha, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, gençler ve çocuklarla birlikte olmanın kendilerine gurur ve mutluluk verdiğini vurguladı. Taha, “Bizler kültürle sanatla bir nebze yaralarımızı sarmak istiyoruz. Bir yandan da depremin gerçek olduğunu ve depreme dirençli kentler yaratmamız gerektiğini unutmamalıyız.” şeklinde konuştu. Etkinlikte, sanatın ve müziğin depremzede çocuklara moral vermekte önemli bir rol oynadığını belirtti.
Nilüfer Çocuk Korosu ve Nilüfer Gençlik Korosu ile birlikte KKTC’nin Gazimağusa şehrinden gelen Ada İstiyişi Çocuk Korosu, Ada İstiyişi Gençlik Vokal Topluluğu ve Hatay’dan Antakya Polifonik Korolar Derneği (APKORD) çocuk korosu, beraber sahne aldılar. 6 Şubat depremlerinin etkilerini unutturmamak ve dayanışma ruhunu pekiştirmek amacıyla düzenlenen konser, farklı şehirlerden katılan gençlerin moral ve dayanışma konseri oldu.
Etkinliğin organizatörlerinden Suat Taha, KKTC’deki etkinlikten sonra ikinci kez Nilüfer’de bulunduklarını söyledi. “Depremi yaşayan çocuk ve gençlere moral vermek üzere sanatla müzikle katkı sunmaya çalışıyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Konser, duygusal bir atmosferde geçti ve katılımcılar arasında dayanışma duygusu pekişti.
APKORD Koro Şefi Sezgin Suna, depremde korolarından 50 üyesini kaybettiklerini belirterek, 2 yıldır internet üzerinden çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Suna, “Yaklaşık 35 öğrencimizin var. Bu buluşmaya 12 çocuk ile gelebildik. Buluşmanın ikincisi burada olunca çok mutlu olduk.” diyerek bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti. Sanatın iyileştirici gücüne vurgu yapan Suna, diğer koro şefleriyle birlikte dayanışma içinde olmanın kendilerini güçlü kıldığını belirtti.
Ada İstiyişi Çocuk Korosu ile Gençlik Vokal Topluluğu Şefi Erkan Dağlı, Gazimağusa'daki okulundaki “Şampiyon Melekler” adıyla bilinen 35 öğrencisini Adıyaman'da kaybettiklerini ifade etti. Dağlı, sanat yoluyla ayakta kalmaya ve iyileşmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Korolar tek tek performanslarını sergilerken, birlikte de çeşitli eserler seslendirdiler. Konserde, 6 Şubat depreminde yaşamını yitiren APKORD çocuk korosu koristlerinden Yağmur Rifaioğlu'nun yazdığı ve Koro Şefi Sezgin Suna’ya gönderdiği esere de yer verildi. Suna'nın bestelediği “Yağmurun Şarkısı” isimli eser korolar tarafından birlikte seslendirildi. Konserin sonunda izleyiciler, sahneden büyük bir alkışla karşılık alarak etkinliğin başarısını tescilledi.
Bu anlamlı etkinlik, hem depremzedelere moral vermek hem de dayanışma mesajı vermek açısından büyük bir önem taşıdı. Katılımcıların duygusal anlar yaşadığı, müziğin ve sanatın birleştirici gücüyle dolu bir gece oldu.