Ankara'nın gölleriyle gözde ilçesi Gölbaşı'nda Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in Tramvay projesi halkı ikiye böldü. Vatandaşlar arasında nostaljik tramvayın Gölbaşına renklilik katacağını savunanlardan çok Tramvayın ilçe trafiğini kilitleyeceğini ve anlamsız bir proje olduğunu ileri sürenler daha fazla görünüyor.

Redaktör Haber olarak Gölbaşı'nda Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in hizmetlerini sorduk. Yerel seçimlere aylar kala halkın nabzını tuttuk. Ramazan Şimşek'in hizmetlerinden memnun olan kadar memnun olmayanda var. En son hizmeti Tramvay ise kullanıma başladıktan sonra söylenildiği gibi şehir trafiğini içinden çıkılmaz bir hale sokarsa Ramazan Şimşek'in yerel seçimlerde işi bayağı zora girecek gibi görünüyor.

RAMAZAN ŞİMŞEK: TRAMVAY PROJESİ ÖĞRENCİYİ MERKEZE ÇEKECEK

Halk Röpartajlarının yayınlanmasının ardından Redaktör Habere açıklamalarda bulunan Ramazan Şimşek "Amacımız Üniversite öğrencilerini Gölbaşı esnafıyla buluşturmak. İstanbul'un istiklal caddesi nasılsa bizim de Cemal Gürsel caddemiz o dur. Üniversitelerden öğrencileri tramvay ile Cemal Gürsel caddesine ve haliyle Gölbaşı merkeze çekmek istiyoruz. Böylelikle esnafımıza ilçemize ekonomik bir hareketlilik kazandırmak istiyoruz. Tramvay faaliyete geçtiğinde bu çalışmanın ürününü esnafımız en iyi derecede hissedecek" dedi. 

GÖLBAŞI NOSTALJİK TRAMVAY GÜZERGAHI 

Rayların döşendiği ve vagonların dahi gelip deneme sürüşlerinin yapıldığı Gölbaşı Nostaljik tramvay güzergahı ise belli oldu. Üniversite yerleşkelerinden itibarin Cemal Gürsel caddesini boydan boya dolaşacak olan nostaljik tramvay Üniversitelerin 2023-2024 Eğitim öğretim yılına başlamasıyla birlikte aktif bir şekilde çalışması bekleniyor.