Ankara Valisi Vasip Şahin Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından karşılanan Vali Şahin Ankara’da Yükseköğretim süreçleri ve Ankara’da ikamet eden öğrenciler konusunda fikir alışverişinde bulundu. ASBÜ tanıtım günleri stantlarını da ziyaret eden Vali Şahin tarihi yapıya sahip üniversitenin içerisinde ki Hazine müzesini de gezdi.

BİLGE YAZARLAR TOPLANTISI ASBÜ’DE YAPILACAK

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Vali Yardımcıları ile ASBÜ Rektörü  Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Türkçapar ve Genel Sekreter Saim Durmuş,  Bilge Yazarlar Projesi’ne yönelik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda T.C. Ankara Valiliği himayelerinde ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığında gerçekleşecek Bilge Yazarlar Projesi’nin 3. yılında ASBÜ’de yürütülmesi ve 2023 YKS Tercihleri, Ankara’daki yükseköğretim süreçleri ve Ankara’da ikamet eden öğrenciler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

ASBÜ TANITIM STANTLARINI ZİYARET ETTİLER

Ankara Valisi Vasip Şahin ve Vali Yardımcıları ASBÜ’de 2023 YKS Tercihleri’ne yönelik kurulan fakülte ve bölüm tanıtım stantlarını ziyaret etti. Vasip Şahin ve beraberindeki yardımcılarına Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’da eşlik etti. Ziyaret esnasında bilgi alma amacıyla stantlarda bulunan öğrenci ve velilerden, kurulan stantların tercih süreçlerine ne tür katkısı olduğuna yönelik bilgiler alındı.

VALİ ŞAHİN ASBÜ HAZİNE MÜZESİ’NDE

Ankara Valisi Vasip Üniversitede ki incelemelerine tarihi yapıya sahip alanları gezerek devam etti. ValiŞahin ve Vali Yardımcıları 1950-1960 yılları arasında Başbakanlık Binası olarak hizmet veren Rektörlük Binası gezildi hemen ardından ASBÜ Hazine Müzesi’ne gidildi. Burada Hazine Müzesi Anı Defteri’ni dolduran Vali Şahin ve beraberindekiler ardından müze içerisindeki eserleri inceledi onlar hakkında bilgiler aldı. Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ASBÜ Hazine Müzesi gezisi münasebetiyle Ankara Valisi Vasip Şahin’e teşekkürlerini ileterek plaket takdim etti.