Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı Çerkez Derneği'nde vatandaşlarla bir araya gelerek deprem sonrası yapılan çalışmaları ve Hatay'ın geleceğine dair planları anlattı.

Savaş, depremin onuncu gününden itibaren Hatay'ın olası daha büyük depremlere dayanıklı hale getirilmesi ve yeniden ayağa kalkması için çalışmalara başladıklarını ve tüm plan ve projelerinin hazır olduğunu bildirdi.

Hatay'ın büyükşehir olmasından bu yana 272 milyon avroluk altyapı çalışması yapıldığını belirten Savaş,

deprem sonrası hazırlanan 18 proje için Dünya Bankası ve Avrupa Kalkınma Bankası gibi 5 uluslararası finans kuruluşundan 373 milyon avroluk hibe alındığını ve bu hibeyle kentin altyapısının tamamlanacağını söyledi.

Depremden en büyük darbeyi alan Hatay'ı hem altyapı hem de üstyapısı ile tekrar ayağa kaldırmak için 200'den fazla bilim insanı ve profesyonelle birlikte Hatay'ın kendine özgü anayasası kabul edilebilecek 900 sayfalık bir çalışma hazırladıklarını kaydetti.

Savaş, "Yeni Meclisle birlikte Hatay'da kimse kafasına göre iş yapamayacak. İstediği gibi yapı yapamayacak.

Bundan sonra kimse fay hatları üzerine, dere kenarlarına, taşkın alanlarına yapı yapamayacak." dedi.

Başta hükümetin hak sahibi olarak kabul etmediği, evi olmayan vatandaşlar için konut projeleri hazırladıklarını bildiren Savaş, 3 ayrı kategoride konut yapılacağını söyledi.

Savaş sözlerinin sonunda, "Hatay'ı yönetmek kolay değil. Hatay kâğıt üzerinde yönetilecek bir şehir değil.

Kim gelirse gelsin, kibri ve nefreti yenmiş biri olmalı. Belli bir olgunluğa ulaşmış olmalı.

Biz Hatay'ı ayrıştırmadan, adaletle yönetiyoruz; kimseyi ötekileştirmeden de kardeşçe kucaklıyoruz." dedi.

Başkan Savaş'a ziyaretlerinde CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur,

İl Başkanı Hakan Tiryaki, Önceki Dönem Milletvekili İsmet Tokdemir ve CHP Reyhanlı Belediye Başkan Adayı Fevzi Suvaroğlu eşlik etti.