Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin izlerini taşıyan Ebrar Sitesi Serdarbey Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili olarak tutuklu sanığın yargılanması devam ediyor. Bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Ali Serdar Kazancı, cezaevinde bulunduğu yerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkeme salonunda müştekiler ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Sanık Kazancı, inşaat mühendisi eğitimi almış ve mesleğine tutkuyla bağlı biri olduğunu belirterek, binanın inşa sürecinde teknik uygulama sorumlusunun denetimi altında ve ilgili kurumların kontrolünde hatasız bir şekilde inşa edildiğini iddia etti. Betonun kalitesiz olmadığını ve her aşamada denetimlerin yapıldığını savunan Kazancı, bilirkişi raporunu kabul etmediğini ve suçlamaları reddettiğini dile getirdi. Binada bulunan kolon ve kirişlerin yeterli olduğunu ifade eden sanık, yapılan hesaplamaların emniyet gerilmeleri metoduna uygun olduğunu belirtti.

Duruşmanın sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ali Serdar Kazancı'nın halen cezaevinde kalmasına karar vererek, duruşmayı 16 Mayıs tarihine erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.