Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda emeklilere yönelik bu indirim adımını duyurdu. Bakan Uraloğlu, tren seyahatlerinde %10 indirim uygulanacak olmasının, yaklaşık 16 milyon emekli vatandaşın sosyal ve kültürel aktivitelere daha rahat katılmalarını sağlayacağını belirtti.

Ayrıca, Ramazan Bayramı tatil döneminde artan yolcu talebini karşılamak amacıyla alınan önlemler arasında, ek yüksek hızlı tren seferleri ve anahat/bölgesel trenlerde 18 bin 84 koltuk kapasitesinin artırılması bulunuyor. Bakan Uraloğlu, ek vagon ilaveleriyle de vatandaşlara daha fazla hizmet sunacaklarını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, bu adımın emeklilerin ikinci yaşamlarında fiziksel, ruhsal sağlıkları ve sosyal hayatlarına katkı sağlamak amacıyla atıldığını vurguladı. Türkiye'de 85 milyonluk nüfusun yaklaşık 16 milyonunun emekli olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, emeklilerin ülkenin kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini ve onların rahat bir yaşam sürmelerini sağlamak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Uraloğlu ayrıca, yerel yönetimler ve diğer bakanlıklarla iş birliği içinde en iyi uygulamaları hayata geçirmek için çalıştıklarını ifade etti. Emeklilere yönelik indirimli tren seyahatlerinin yanı sıra, onların konforlu ve rahat bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için çeşitli adımların atıldığını belirten Uraloğlu, bu çabaların emeklilerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik olduğunu vurguladı